Select Page

Stanovisko k článku:
Štát ide proti konšpiráciám a lžiam na webe. Zdvojnásobí policajný tím

Asociácia nezávislých médií dôrazne apeluje na Ministerstvo vnútra SR ako aj na všetkých ústavných činiteľov, politikov a mimovládne organizácie v súvislosti s ďalším nátlakom na občanov Slovenskej republiky. Sme zásadne proti akýmkoľvek prejavom obmedzujúcim slobodu slova a prejavu ukotveným v Ústave. Obávame sa, že aktuálne stanovisko Ministerstva vnútra nás vracia do čias brutálnej totality s obmedzovaním slobody slova a prejavu: „Ministerstvo vnútra aktívnejšie zasiahne proti šíreniu propagandy v konšpiračných médiách a weboch. Považuje ju za vážnu hrozbu, ktorá pri dlhodobom pôsobení dokáže privodiť zmeny nálad a názorov v cieľovej populácii. Tie sa potom podľa rezortu môžu prejaviť aj zmenou na politickej úrovni.“ Takéto prejavy s ambíciou hrubého zasahovania do slobody slova a prejavu vnímame s veľkým znepokojením ako zásadnú prekážku slobodnej spoločnosti vyznávajúcej pluralitu názorov. Vyzývame slovenskú verejnosť, aby sa veľmi jednoznačne postavila na obranu svojich základných ľudských práv ukotvených v Ústave, ktorá sa v tomto období stáva predmetom politických sporov a deštrukčných síl.

– Asociácia nezávislých médií